Leermeesterdag Wittem 2018

Leermeesterdag 2018 Wittem

 

 

 

Leermeesterdag

 

Voor de leermeesterdag van dit jaar hadden we het oog laten vallen op de kloosterbibliotheek in Wittem. Dit enerzijds voor de geweldige ambiance van de bibliotheek en de mogelijkheid om 100 gasten te ontvangen, anderzijds door de aantrekkelijke parkeervoorziening voor de deur.
Om 12 uur zouden we met de bus richting Gulpen rijden en daar in het BrouwLokaal van de Gulpener Bierbrouwerij lunchen en sluiten.
We hadden op vrijdagavond een kleine 100 aanmeldingen maar jammer genoeg op maandag ook een 30 tal afmeldingen met ziekte maar vooral door de onverwachte sneeuwval.
De 68 overgebleven deelnemers konden vooraf genieten van een kop koffie dan wel thee en een stuk echte Limburgse vlaai voordat de eerste spreker zich aankondigde.

 

 

 

FoodLab Limburg

Leo Crombach gaf een bevlogen  uitleg over het onstaan van FoodLab Limburg en de huidige stand van zaken.
Hij gaf aan dat er momenteel een RIF aanvraag richting provincie is waarin onderwijs, bedrijfsleven en provincie gaan participeren en investeren.
Investeren in vier groepen
1 De jonge professional (leerlingen op school en bedrijf)
2 De professional (de vakman/vrouw die op zoek is naar verdieping van kennis)
3 Kinderen (voorlichting over voeding in de breedste zin van het woord).
4 De particulier geïnteresseerd in eten en drinken.
Hij gaf ook aan wat er verwacht wordt van het bedrijfsleven en het onderwijs en riep geïnteresseerden op om te participeren in FoodLab Limburg.
Leo’s presentatie is bijgevoegd.

Wilt u ook dat het horecavak weer een vak wordt waar jongeren voor in de rij staan? Wilt u werken met gepassioneerde mensen en de branche gezamenlijk naar een hoger plan tillen? Wilt u meehelpen om Limburg op te kaart te zetten als dé culinaire regio? Dat kan gemakkelijker dan u denkt.

Bijvoorbeeld door uw keuken, materialen of leermeesters voor een aantal uren ter beschikking te stellen. Of door gastlessen en workshops te geven. Of door mee te denken over maatwerktrajecten en nieuwe opleidingen.

Overleg met een van onze FoodLab Limburg ambassadeurs over wat u kunt bijdragen. Als u een mail stuurt naar info@foodlablimburg.nl of belt met 088-468 20 17 zorgen we dat een van hen contact met u opneemt.

 

 

Puberbrein 2.0

Arend Lunenborg gaf een college over het puberbrein en aangezien hij vorig jaar al begonnen was met ons mee te nemen in hoe denkt een 16 tot 18 jarige en in hoeverre wijkt dat af van het denken van een volwassen persoon, dit jaar was daar een vervolg op.
Waarom reageert een puber zoals hij reageert? En hoe kunnen wij zijn gedrag leren begrijpen.
Zijn verhaal was weer doorspekt met, voor iedereen, herkenbare praktijk situaties. Van de telefoon die zich meldt tot het verslavende effect van likes en dopamine.
Maar ook hoe beloon ik en wanneer doe ik dat en wat is het effect daarvan.
Ook de presentatie van Arend is bijgevoegd.

 

 

 

Interview Peter Harkema

Last maar zeker niet least een interview met Peter Harkema over bevlogenheid en passie over hoe bind ik personeel maar ook de gast.
Maar vooraf maakten we kennis met de persoon Peter Harkema en hoe deze Groninger met zijn hoogzwangere vrouw in Limburg terecht gekomen en gebleven is.
De beginjaren van Neercanne passeerden de revue met alle opstart problemen die er bij horen maar nog belangrijker hoe is het bedrijf gegroeid tot wat het nu is.
Iedereen zat geboeid te luisteren tot het laatste moment en we hadden nog verder kunnen gaan ware het niet dat we met z’n allen de bus in moesten voor de lunch in het BrouwLokaal

 

Lunch in het BrouwLokaal van de Gulpener Bierbrouwerij.

Aangekomen in Gulpen inj het BrouwLokaal werden we door Yves Geraert hartelijk ontvangen en getrakteerd op een brouwerslunch inclusief een proefglas Spicy Roger, een bier met een bite zoals Yves het vol passie en gedrevenheid omschreef. Na de lunch kregen we een bevlogen uitleg over het 25 miles concept dat de Gulpener Bierbrouwerij aanhangt en in praktijk brengt in het BrouwLokaal.
Tenslotte werden we rondgeleid door het BrouwLokaal van de kelder tot de vergaderruimte boven.
Om 14 uur stond de bus klaar om ons weer richting Wittem te brengen alwaar iedereen weer zijns weegs ging.

Bij deze willen we alle leermeesters bedanken voor hun aanwezigheid. Jammer genoeg speelden de weergoden niet mee maar de volgende keer zijn we met 100 leermeesters of meer.

Hebben jullie sugesties of opmerkingen over de invulling van de volgende leermeesterdag laat me dat dan weten via de mail want het is ook jullie dag.

 

Wat in het vat zit verzuurd niet hebben we geleerd van Yves dus bij deze:

In de volgende nieuwsbrief

  • Een vooruitblik op de praktijkexamens.
  • Speeddating tussen bedrijf en student.
  • De stagesperiodes van volgend jaar voor de keuken en het restaurant.
  • FoodLab Limburg nieuws.
  • Wie is John Kromhout?

 

 

Copyright © 2018 Arcus College unit Horeca&toerisme, All rights reserved.
U ontvangt deze mail omdat u mail-adres bij ons bekand is als contactpersoon of als leermeester voor de Unit HorecaOur mailing address is:

Arcus College unit Horeca&toerisme

Valkenburgerweg 148

Heerlen, Li6419 AW

Netherlands
Add us to your address book

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.