Nieuwsbrief januari 2018

Nieuwsbrief januari 2018

Hallo vrienden,

 

 

“Een robot vindt niks leuk” las ik onlangs in de krant.
Leuk thema hoor……
In ons allemaal zit ook een robot, anders hadden we hem niet kunnen uitvinden, toch?
We willen gemak, snelheid, continuïteit, geen tegensputteren, commentaar en meer van dat soort en vooral recht op ons doel af.
Jammer eigenlijk, want dat groepsproces zoals ik dat graag noem is zo belangrijk voor de verdere ontwikkeling van product, teamspirit, genietfactor en vooral: de zin in het leven.
De weg erheen is vaker vele malen mooier dan het resultaat en geeft het leven pas echt zin.
Vaak zie je bedrijven en hun mensen grote slagen slaan om met de kortste en meest efficiënte weg hun doel te bereiken en opeens is er geen voldoening meer; het doel is immers bereikt….
Hoe mooi zou het toch zijn om dat doel in fases te bewerkstelligen, met mooie tussenstops, genietmomenten waar energie opnieuw kan vloeien en aanzet tot de verdere stap?
Wat die robot betreft….
Is het eigenlijk niet een beetje zielig dat we een proces dusdanig uitkleden en het eentonig of demotiverend noemen en het dan maar een robot laten doen?
Of moeten we nadenken over de kwalificatie van medewerkers die leiden naar meer plezier, vakmanschap en diepgang in ons doen en laten..
Je kunt het ook combineren maar vertaal het dan in meerwaarde in plaats van besparing.
Toen ik ooit drie nieuwe ovens met alle mogelijkheden van dien in mijn keuken kreeg met 18 medewerkers, vroeg mijn baas of we nu niet drie medewerkers minder nodig hadden…”die ovens kunnen toch alles” probeerde hij zijn verhaal te onderbouwen.
Ik vertelde hem dat we hiermee juist  beter gekwalificeerde medewerkers nodig hadden om ermee te kunnen werken en om er meer uit te halen dan een conventionele oven. Dat plezier in het werk dusdanig toeneemt en dat de medewerkers door deze investering meer gemotiveerd raken en dat we een enorme slag konden maken in de productiefactor per uur/dag. Daarnaast lag er een enorme uitdaging om eenieder met deze ovens te kunnen laten werken waardoor eigenwaarde een enorme boost kreeg en trotsheid en blijheid waarneembaar was.
Die oven vond niks leuk (lees robot) maar die medewerker had veel meer mogelijkheden en groeide enorm in zijn voorkomen.
Je medewerker….je duurste en waardevolste investering!!