7 maart 2017 Brouwlokaal Gulpener

7 maart 2017 Brouwlokaal Gulpener

Beste leden,

Wat een prachtige bijeenkomst gisteren in het Brouwlokaal te Gulpen. Opkomst: 119 aanmeldingen bijeenkomst, 25 diner en 31 Beaujean……geweldig toch?!!

Heerlijke ontvangst bij Beaujean, door Ans, Daphne en familie, collega’s gezellig ontvangen met heerlijke vlaai en koffie/thee. Mooie rondleiding in een prachtig gebouw waar samenwerken gaat zoals het hoort!  Dank jullie wel Ans, een heerlijk begin van de dag. Daarna naar Brouwlokaal waar Raymond de la Ruelle ons ontving met heerlijke accordeonmuziek. De opening/ontvangst door Jan-Paul werd gedaan samen met een heerlijk hapje van De Imperator, Dank je wel Peggy. In het Theater vertelde Pierre Hekers zeer boeiend over biodynamische wijnen hetgeen zeer leerzaam was, de groep was zeer tevreden hierover, Peter, Lisanne, dank je wel. Daarna terug naar het brouwlokaal alwaar gezellig werd gekeuveld met een soepje van De Zwarte Ruiter, Gaston, Connie, Top! Effe praten over allerlei zaken en in de tussentijd konden we prachtige wijnen van Pierre Ache Proeven in de kelder. Mooie setting met als hapje een Terrine van eend gelakt met witte balsamico van Grand Café Neubourg, Eelco, Roy, Heerlijk! Buiten stonden Evi en Mari brood te bakken op de houtoven, biologisch uiteraard met bovendien een heerlijke olijfolie, Smullen!!

Effe praten met Jan-Paul over intuïtie, met Leo en Michiel over ontwikkelingen op bedrijf/opleiding gebied en met Joshua over Kuusj. Hans en Elle van LÁtelier serveerden vervolgens een heerlijke ravioli met Wagyu-vulling en schuim van eekhoorntjesbrood, Top! En de Kuusj van Joshua, de procureur, licht gepekeld en gegrild was overheerlijk!

Betaalgedrag en belonen kwamen nog even aan de orde tijdens “effe praten” en als bezegeling voor een heerlijke samenwerking deze dag met fijne collega’s sloegen Jan-Paul en Ikzelf nog even het vat ongefilterde lentebock aan dat heerlijk in de smaak viel; dat vat is nog leeg gegaan vertelde Yves me naderhand…..De dag was perfect zou ik haast zeggen ware het niet dat 23 mensen nog konden genieten van een heerlijke maaltijd. Een romige soep van Bataat en als hoofdgerecht Kuusj zadel gegrild aan het stuk, heerlijke salades, frambozenmosterd- en grove mosterdsaus,   bloedworst met appel en runderrolletjes van het bloemstuk gevuld met boerenkool en heerlijke gratin Dauphinoise daarbij. Een geweldige afsluiter waar de crew van het brouwlokaal zich van zijn beste kant liet zien, Top!! Niet alleen de crew van het Brouwlokaal maar ook de twee jonge mannen van Horecare droegen behoorlijk bij aan een geslaagde dag, Dank!

Ik dank allen die deel namen aan deze fijne dag, wens jullie een heerlijke zomer en we zien elkaar weer op 7 november bij wijnhuis Thiessen in Maastricht, waar Gusta Lepage onze gastvrouw zal zijn.

Gastvrij groet, Jack