Nieuwsbrief december 2017

Nieuwsbrief december 2017

Hallo participanten,

 

 

Laatst nog even gesproken met een aantal ondernemers die regelmatig onze bijeenkomsten bezoeken.
Wat mij opviel?
We hebben wel wat los gemaakt het afgelopen jaar!
Onze bijeenkomsten zijn niet voor niets, ze werpen vruchten af!

Er werd gesproken over:
– Dat beloningen, vergoedingen en salarissen fatsoenlijk moeten zijn
– Dat werkuren/roosters moeten passen bij bedrijf én medewerker
– Dat niet de boekhouder bepaalt hoeveel de loonsom van je bedrijf uitmaakt
– Dat training on the job een continue proces moet zijn, ook voor vakantiewerkers en studenten die iets bij willen verdienen
– Dat plezier en “er zin in hebben” begint met duidelijke en goede afspraken
– Dat we ambassadeurs moeten kweken “24/7/365”
– Dat arbeidsomstandigheden zowel voor als achter de schermen optimaal moeten zijn
– Dat secondaire arbeidsvoorwaarden en CAO’s een hulpmiddel zijn en vooral niet meer dan dat
– Dat de toepassing daarvan altijd in meerwaarde voor beide partijen gebruikt moet worden
– Dat het afwasmeisje/jongen  net zo belangrijk is als de rest van je team
en nog veel meer van dit soort zaken.
Kortom, ik werd hier best wel blij van.
We hebben het over ons imago en alles wat ons goed doet of kan schaden en we maken zaken transparant.
Alleen zo kun je zaken verbeteren, inzichten verschaffen en processen inzetten

Waar ik ook blij van werd?
Op het journaal van 4 december 2017.
Thema; er zijn veel te weinig jonge vakmensen met goede technische basiskennis.
Een van de aangedragen oplossingen hiervoor.
Ik citeer: “haal de oudere vakman naar school” en laat hem mee doceren.
Investeer in de breedte, daar liggen enorme kansen”, een  integrale wijze van training on the job voor docenten.
Ik hoop dat we in een proces komen waar school en bedrijf dit hand in hand kunnen uitvoeren én overdragen.
Dat van daaruit een groep nieuwe ondernemers opstaat die inzien dat verzorgen iets heel moois kan zijn.
Uiteindelijk worden we er allemaal beter van, nietwaar?

16 januari aanstaande zien we elkaar in Valkenburg aan de Geul bij Etenschap, waar Rick Grooten onze gastheer zal zijn.
U kunt zich opgeven via de volgende link,
https://shop.compoticketing.eu/nl/shop/ticketshop/event/5BA8167C432B
Let op!
Het betreft een integraal programma.
Hiervoor is gekozen vanwege het interactieve karakter van het programma.
7 jaar bestaat Gastvrij Heuvelland inmiddels en daar zijn we trots op!
We toasten dan uiteraard gezamenlijk op het nieuwe jaar!
Het lukt ons iedere keer weer om een mooie groep ondernemers bij elkaar te brengen en er een gezellige dag van te maken.
Bij Thiessen wijnkoopers waren maar liefst 127 personen aanwezig en 57 voor het diner, top!
Zien we elkaar niet op 16 januari 2018 bij Etenschap?
Dan wensen wij jullie fijne feestdagen en een voorspoedig 2018 in goede gezondheid!

 

 

Ik hoop jullie wel weer te ontmoeten op een of meerdere van de volgende bijeenkomsten.
Hierover krijgen jullie uiteraard een aparte mail op gezette tijd.
Waar zijn de volgende bijeenkomsten?
Dinsdag 6 maart bij Buitengoed Slavante in Maastricht waar Cees van Stiphout onze gastheer zal zijn.
Dinsdag 6 november bij Eetcafé Riekelt in Rijckholt waar William Bronckers onze gastheer zal zijn.
Januari 2019……wie?
Maart 2019…..Wie?
November 2019…..Wie?
Kom je ook even mee genieten en ontspannen?

Gastvrije groet, Jack